Dus, hoe kwam dit continentale brouwsel tot leven? Nou, John Martin was een Engelse brouwer die in België woonde en Arthur's honger naar ontdekking en avontuur deelde. In 1944 waagde hij zich door de deuren van St. James's Gate met het verzoek om een echt Ierse stout te creëren met een fellere punch en zoetere nasmaak, passend bij de smaak van zijn Belgische vrienden. De Guinness-brouwers, die nooit een uitdaging afslaan, waren natuurlijk verplicht en dat is wat hij kreeg. Het zwarte goud van een avonturier. Dus de volgende keer dat u zich overgeeft, sluit u uw ogen en denkt u aan... België. John Martin heeft de Ierse Guinness herschapen tot een stout met een aangename warm mondgevoel. Eerst krijg je aroma’s van geroosterde mout, butterscotch en zwarte bes. Je proeft echt vleugen van drop, chocolade, koffie en donker fruit. Vooral de koffiesmaak primeert. Tenslotte vind je in de afdronk ook een beetje laurier terug.