Wegens onvoorziene omstandigheden hebben we onze winkel helaas tijdelijk moeten sluiten. Onze Winkel in Belgiƫ blijft gewoon open.

Liefmans Fruitesse

18 januari 2022

Dry January is misschien een mooi moment om de alcoholvrije Liefmans 0.0 te leren kennen. Bij aankoop van twee 4-packs Liefmans Fruitesse ontvang je nu gratis twee flessen Liefmans 0.0 om eens uit te proberen.

Brouwerij Liefmans heeft al een lange geschiedenis die je terugbrengt naar het jaar 1679. Brouwer Jacobus Liefmans besloot in 1750 te gaan brouwen in het idyllische Oudenaarde. Vandaag de dag nog blijft Brouwerij Liefmans haar bieren op deze prachtige locatie aan de Scheldeoever brouwen. Het gebouw van Brouwerij Liefmans in de Aalstraat is inmiddels dus al 300 jaar oud. De originele brouwinstallaties van Jacobus Liefmans waarmee destijds is begonnen met brouwen staan in Oudenaarde nog steeds gepresenteerd in het brouwersmuseum.

Het heeft even geduurd voordat Liefmans erin slaagde om een plek te veroveren in de Belgische biermarkt. Rond 1900 is Liefmans begonnen de rijpingstanks te vullen met krieken. Leuk detail is dat in die periode de lokale landbouwers hun overschotten naar Liefmans brachten en in ruil daar gratis bier voor terugkregen. Iedereen gelukkig! In de jaren die volgde is het recept voor het inmiddels populaire bier telkens geperfectioneerd.

De ontwikkeling van de Liefmans bieren en de opmars naar het succes van vandaag de dag is mede mogelijk gemaakt door een onmisbare factor en zeer belangrijk persoon binnen de brouwerij. Rosa Merckx heeft er persoonlijk voor gezorgd dat er een brug geslagen werd tussen traditie en vernieuwing. Het resultaat mag er wezen. Brouwerij Liefmans eert Rosa Merckx nog iedere dag. Het is de handtekening van deze pionier die je zult aantreffen op iedere Liefmans verpakking.
De bieren van Liefmans zijn verkrijgbaar bij Bierparadijs.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief