Wegens onvoorziene omstandigheden hebben we onze winkel helaas tijdelijk moeten sluiten. Onze Winkel in België blijft gewoon open.

Green Gold Brewing

09 januari 2022

Maak kennis met de Sloveense bieren van Green Gold Brewing – Slovenian Craft beer Brewery. In het Nederlands de Groen Goud brouwerij – Sloveense ambachtelijke bieren. Hierin verwijst het Groene Goud naar hop wat essentieel is voor het brouwen van bier.

Green Gold brewing – Slovenian Craft beer brewery is een innovatieve en veelbelovende Sloveense brouwerij waarbij het brouwen van bieren van hoge kwaliteit voorop staat. Green Gold Brewing is gelegen in de Savinja Vallei in het hart van Slovenië. De brouwers bij Green Gold Brewing stellen dat de ligging van hun brouwerij in de Savinja Vallei veel bijdraagt aan de identiteit van de brouwerij en de bieren. Deze vallei is namelijk een van de meest significante Sloveense en Europeese hop regio’s. Toen hier 120 jaar geleden door de Rojnik familie de eerste hop soorten werden gepland is het verhaal van Green Gold Brewing begonnen, zo in de woorden van Green Gold Brewings hoofdbrouwer Luka Rojnik; “Omringd door zoveel mooi hop hadden we geen andere keuze dan mooie bieren te gaan brouwen.”.

Ooit is Luka Rojnik in de garage van de huidige brouwerij begonnen met brouwen, dat is een heel ander beeld dan de 580 hectoliter productiecapaciteit die de Green Gold Brewery nu per maand heeft. Zelf stelt de brouwerij ook nog veel ruimte te hebben om te groeien, met dit beeld voor ogen hebben ze recent de productie faciliteiten gemoderniseerd. In deze modernisatie slag heeft de Sloveense Green Gold Brewery een Leibinger’s vul-machine aangekocht, dit is de modernste in de gehele Savinja vallei. Naast de moderne uitstraling heeft deze vul-machine ook voordelen voor de consument, het is namelijk zo dat deze machine het bier met een heel laag zuurstof gehalte in de blikken verpakt, hierdoor kunnen de bieren ongefilterd en ongepasteuriseerd blijven maar zijn ze toch zeker een jaar houdbaar.

In het verhaal van de Green Gold Brewery staan de lokale hoppen centraal, voorbeelden hiervan zijn de Aurora, Styrian Dragon, Celeia, Bobek en Styrian Wolf. Je zal deze kenmerkende hoppen dan ook in wisselende kwantiteiten in elk blik aantreffen.

Green Gold brewing is verkrijgbaar bij Bierparadijs. Een groot deel van de Sloveense bieren die Green Gold brewing brouwt hebben wij vast in het gamma.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief