Wegens onvoorziene omstandigheden hebben we onze winkel helaas tijdelijk moeten sluiten. Onze Winkel in België blijft gewoon open.

Estaminet van Brouwerij de Hoorn

15 januari 2022

Heb jij Estaminet al eens mogen proeven? Dit smaakvolle en dorstlessende premium pils is verkrijgbaar bij Bierparadijs. In week 3 en 4 is Estaminet verkrijgbaar in een zeer scherpe promotie.

De geschiedenis van Estaminet en Brouwerij de Hoorn brengt je terug naar de 18e eeuw. De 300 jaar oude Speciaal-bier-brouwerij De Hoorn was van origine een herberg en landbouwbedrijf met ruimte voor melkvee, paarden en graanteelt. Brouwerij de Hoorn bediende trouw het dorp Steenhuffel maar ook het nabijgelegen Kasteel Diepensteyn en mensen die op doorreis waren.  Dit bereik weten we door een van de weinige bestanden die uit het vroege leven van Brouwerij De Hoorn bewaard is gebleven. Zo stelt een kwitantie uit 1710 dat Theodoor Cornet, de landsheer van Kasteel Diepensteyn, in 1710 bijna 2 ton aan bier af nam. Ook de jaren hierna bleef Theodoor regelmatig bier bestellen. Af en toe voor de werklieden in het kasteel, voor een feest van de plaatselijke schutters gilde of bijvoorbeeld voor de jagers op de naamdag van Sint-Hubertus.

Ondanks de trouwe afnemers stond Brouwerij De Hoorn in de huidige tijd op het punt om te vergaan. Totdat Palm Belgian Craft Brewers in 2014 besloten de dorpsbrouwerij in al haar glorie te herstellen en er een moderne micro-brouwerij van te maken. In deze micro-brouwerij zou geëxperimenteerd worden met kruiden, hop, fruit en hout. Met de insteek van experimenteren kwam ook de realisatie dat uitzonderlijke bieren niet zomaar ontstaan. Deze worden geboren uit creatief vakmanschap. Zo begon het onderzoek naar nieuwe combinaties van gist, hop en rijping.

De huidige brouwers van Brouwerij De Hoorn vinden nog altijd dat een pils speciaal moet zijn. Daarom hebben zij voor Estaminet alleen de beste ingrediënten geselecteerd. De brouwers van Brouwerij De Hoorn zijn begonnen met zuiver & zacht water uit eigen bronnen, 100% hoogwaardig mout en wel 4 verschillende nobele hopsoorten. Naast deze strenge selectie van ingrediënten zorgt het trage brouwproces en de rijpingsperiode van 6 weken voor een veelzijdige en echte smaak.

Brouwerij De Hoorn heeft een rijk verleden en een passende visie voor de toekomst. De Estaminet eens proberen? Dit smaakvolle premium pils is verkrijgbaar bij Bierparadijs.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief