Wegens onvoorziene omstandigheden hebben we onze winkel helaas tijdelijk moeten sluiten. Onze Winkel in België blijft gewoon open.

Brouwerij van de maand: januari

11 januari 2022

De geschiedenis van Brouwerij Dilewyns brengt je terug naar het einde van de 19e eeuw.

Rond 1885 werden in de tuinen van Grembergen de eerste plannen gesmeed om een olieslagerij om te bouwen tot een plek waar men kon gaan brouwen. De stad Dendermonde in Oost-Vlaanderen kreeg een brouwerij waar speciaalbieren worden gebrouwen die bekend staat om zijn pure, familiale en authentieke karakter. De koperen ketels van de brouwerij hebben de tweede wereldoorlog helaas niet doorstaan. De ketels werden tijdens de oorlog opgeëist om munitie van te maken. Helaas betekende dit destijds het einde van de brouwerijgeschiedenis.

In 1999 was daar Vincent Dilewyns. Als afstammeling van een heuse brouwersfamilie is het brouwen hem met de paplepel ingegoten. De brouwerij kreeg nieuw leven. Op 11 december 1999 werd het eerste brouwsel gebrouwen en daarmee was brouwerij Dilewyns begonnen. Als eerst werd de Vicaris Tripel geperfectioneerd waarna de Vicaris Generaal al snel volgde. De Vicaris was geboren!

In maart 2010 werd een volgende stap gezet door de brouwerij. Op het industrieterrein in Dendermonde werd een pand aangekocht waar men kon gaan werken aan het opzetten van een nieuwe brouwerij. In februari 2011 was het dan zover, het eerste brouwsel kwam uit de nieuwe installaties van de brouwerij was daar. Vanaf dat moment zijn de zussen Anne-Catherine en Claire samen met hun vader en het volledige team dagelijks met veel passie bezig om smaakvolle bieren op de markt te brengen. Samen maken ze als onafhankelijke familiebrouwerij telkens bieren die de tradities en het karakter van de brouwerij tot zijn recht laten komen.

Vandaag de dag kun je genieten van verschillende Vicaris bieren. Proef bijvoorbeeld eens de Vicaris Tripel, Vicaris Generaal, Vicaris Lino of de Vicaris Winter tijdens de koude dagen. De bieren van Brouwerij Dilewyns zijn verkrijgbaar bij Bierparadijs. Bovendien is Brouwerij Dilewyns nu in januari de brouwerij van de maand en kun je op de Vicaris bieren een leuke promo tegemoet zien in de winkel.

De promo van de brouwerij van de maand:
Brouwerij Dilewyns bied in deze maand graag een promotie aan bij Bierparadijs. Bij aankoop van 8 flesjes 33Cl ontvangt u een gratis glas van de brouwerij. 

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief