Wegens onvoorziene omstandigheden hebben we onze winkel helaas tijdelijk moeten sluiten. Onze Winkel in België blijft gewoon open.

Brouwerij ’t Verzet

02 februari 2022

De jonge brouwers van brouwerij ’t Verzet rebelleren tegen de heersende norm. Brouwerij ’t Verzet doet dit door te experimenteren met nieuwe smaken en een frisse aanpak. De brouwerij is een weerspiegeling van de karakters van de brouwers. De enorme passie voor het product komt altijd op de eerste plaats, zonder compromissen.

De bieren van brouwerij ’t Verzet zijn nu verkrijgbaar in combinatie met een mooie promotie. Bij aankoop van zes kleine flessen ontvangt u nu een Rebel Local 75Cl fles gratis.

Brouwerij ‘T Verzet heeft zijn bestaan te danken aan drie vrienden met passie voor bier. De vrienden besloten in 2011 om na hun studie in zelf de wereld van het bier brouwen in te stappen. Ze deden dit na veelvoudig in potten en pannen te hebben gebrouwen als hobbybrouwers. Het opstarten van een eigen brouwerij is geen kleine opgave. Hierom besloten de vrienden om te beginnen met brouwen in andermans ketels. De brouwerijen die als eerste hun bieren voor ze brouwden waren Brouwerij De Ranke en Brouwerij Toye. De producten die uit deze ketels kwamen maakte al spoedig een goede naam.

In april 2016 heeft brouwerij ’t Verzet haar deuren van de eigen brouwerij officieel geopend. Koen Van Lancker, een van de brouwmeesters neemt als eerste de stap om fulltime te werken aan Brouwerij t’ Verzet. De andere oprichters Alex Lippens en Joran Van Ginderachter blijven dan nog werkzaam bij hun werkgever. Alex is werkzaam als brouwer bij Omer Vanderghinste en Joran werkt dan nog als brouwmeester bij de Amerikaanse brouwerij Three Taverns. De ambitie van de brouwers is groot. De werkzaamheden van Joran in Amerika zorgen voor het toekomstige project Brouwers Verzet USA.

De vrienden bouwen een hippe en moderne brouwerij. Naast een modern ontwerp en sfeervolle decoratie beschikt brouwerij t’ Verzet ook over moderne brouw apparatuur. Zo heeft de brouwzaal een Hop Rocket, een machine die kan worden gebruikt om het aroma van de bieren te versterken. Los van deze bijzonderheden beschikt de brouwzaal natuurlijk ook over de essentiële middelen om te brouwen. Je treft in deze zaal een aparte kook- en beslagketel aan, een whirlpool, een warmterecuperator en een aantal vergistingstanks. Iets verderop in de brouwerij van t’ Verzet is ook nog een vaten en foedermagazijn. Dit magazijn met vele houten vaten en foeders speelt met zijn rustieke uitstraling mooi af tegen de moderne brouwzaal. Deze vaten en foeders worden vooral gebruikt om de klassieke “Oud Bruin” van t’ Verzet goed te laten rijpen. Niet alleen de basis variant “Oud Bruin” ligt hier te rijpen maar ook de bijzondere varianten zoals de “Oud Bruin: Oak Leaf”, “Oud Bruin: Cherry”, “Oud Bruin: Vineyard”, “Oud Bruin: Raspberry” en de “Oud Bruin: Strawberry”.

Naast alle brouwtechnische ruimtes is de brouwerij ook voorzien van een degustatieruimte. Deze degustatieruimte is een voortzetting van het Café Local, waar je elke zaterdag de kersverse bieren zal kunnen proeven. De bieren van brouwerij ’t Verzet zijn verkrijgbaar bij Bierparadijs. Denk hierbij uiteraard aan de bijzondere “Oud Bruin” en alle varianten hiervan. Maar denk ook aan de:

– Rebel Local, Hoppige tripel met een alcholgehalte van 8%.
– Moose Blues, Rijke dubbel  met een alcholgehalte van 7,5%.
– Super Noah, Hoppig blond  met een alcholgehalte van 4,9%.
– Golden Tricky, Single hop IPA  met een alcholgehalte van 7,5%.
– Unwanted Tattoo, Ginger IPA  met een alcholgehalte van 6,2%.
– Space Cadet, Witbier  met een alcholgehalte van 5%.
– Banjo Funeral,  Amberkleurig bier met een alcholgehalte van 9%.
– Kameradski, “Oud” stout  met een alcholgehalte van 12,5%.
– Dokter Rudi, Zuur bier met een alcholgehalte van 6%.
– Caravan Sultan, IPA met een alcholgehalte van 1,5%.
– Oaky Moaky, Whisky stout  met een alcholgehalte van 7,5%.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief