Wegens onvoorziene omstandigheden hebben we onze winkel helaas tijdelijk moeten sluiten. Onze Winkel in België blijft gewoon open.

Brouwerij Wolf

06 februari 2022

Brouwerij Wolf brouwt een aantal smaakvolle bieren die men regelmatig tegenkomt in de betere slijterij of horecazaak. Waar is het avontuur van Brouwerij Wolf eigenlijk begonnen?

Toen Peter Van der Borght de Brouwerij van Achouffe bezocht in 2003  raakte hij direct geïnteresseerd in het ambacht.
Na het aanschaffen van een basis kit voor brouwers en het volgen van een brouwcursus begon het avontuur in zijn garage.
Geleidelijk werden de brouwsels die uit de garage kwamen steeds meer naar wens. Hier begon het idee om een eigen brouwerij op te richten.
Toen in mei 2008 Luc Sempels, Jo Discart en Paul Van den Borght zich bij Peter aan sloten was het echt zo ver. Brouwerij Wolf (Lupulus) was een feit. De naam Lupulus betekent wolf in het Latijn maar verwijst ondermeer naar de latijnse benaming voor een essentieel bier ingrediënt, Humulus Lupulus voor ons beter bekend als hop.

Brouwerij Wolf (Lupulus) was in eerste instantie een “bierfirma”. Een bierfirma is een onderneming die eigenaar is van één of meerdere bieren maar die deze in een andere brouwerij laat brouwen. Brouwerij Wolf brouwde in eerste instantie haar bieren bij Microbrouwerij Achilles uit Itegem. Het was ook deze brouwerij waar Brouwerij Wolf in 2010 de brouwinstallatie van overnam.

In februari 2009 werden officieel de bieren van Brouwerij Wolf gelanceerd. Dit werd gedaan met de kenmerkende huilende wolf op het etiket. Naast een aantal bieren die Brouwerij Wolf in opdracht brouwde werd vanaf dat moment ook zelf de amberkleurige “Wolf 9” gebrouwen. Toen in 2010 een samenwerking op gang kwam met Brouwerij Het Anker werden ook de “Wolf 7” en de “Wolf 8” aan het gamma van Brouwerij Wolf toegevoegd. In het begin van 2011 werd er ongeveer 1000 liter “Wolf 9” per maand gebrouwen. Hier kwam eind van dat jaar verandering in, toen Brouwerij Wolf een gloednieuwe 3600 liter tank in gebruik nam. Vanaf dat moment werd de productie flink opgeschaald en begon de populariteit van de Wolf bieren flink toe te nemen.

In de huidige tijd blijven de bieren van Brouwerij Wolf ambachtelijke Vlaams-Brabantse streekproducten. Bierparadijs heeft de bieren van Brouwerij Wolf vast in het assortiment.
Denk hierbij aan de:

– Wolf 7, Een blond bier met een alcoholgehalte van 7,4%.
– Wolf 8, Een donkerbruin bier met een alcoholgehalte van 8,5%.
– Wolf 9, Een amerkleurig bier met een alcoholgehalte van 9%
– Wolf Carte Blache, Blond bier met een alcoholgehalte van 8,5%.
– Vliegend Varken, Blond bier met een alcoholgehalte van 9%.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief