Wegens onvoorziene omstandigheden hebben we onze winkel helaas tijdelijk moeten sluiten. Onze Winkel in België blijft gewoon open.

Brouwerij van de maand: februari

15 februari 2022

Stadsbrouwerij 013 en Brouwerij 100Watt

In een oude graan- en meel fabriek in Tilburg wordt sinds 2018 nieuwe bier geschiedenis geschreven. Hier heeft Stadsbrouwerij 013 zich gevestigd in een historisch pand uit 1935 ontworpen door de Tilburgse architect “Jos Schijvens”. De Stadsbrouwerij 013 heeft twee hoofd doelstellingen die ze willen bereiken met hun brouwsels. Het eerste doel is de Tilburgse identiteit en historie te verwerken in hun bieren. Dit doen ze door bijvoorbeeld de namen van de bieren te linken aan de onmisbare elementen van de Tilburgse geschiedenis. Het tweede doel van Stadsbrouwerij 013 is het bijzondere in het normale te belichten. Dit doen ze door de bieren te brouwen waar zij zelf naar hunkeren maar daarbij de ambacht en traditie van klassieke speciaal bieren in acht te nemen.

Naast de brouwinstallaties vind je in de brouwerij ook een proeflokaal en restaurant. In het restaurant wordt bourgondisch eten gecombineerd met bier, zo blijft de Stadsbrouwerij 013 trouw aan zijn herkomst en maken ze van elke slok bier een bijzondere herinnering.
Stadsbrouwerij 013 was niet de eerste onderneming in de brouw wereld van  Youri Doreleijers en David Hendrich. In 2014 waren zij ook al verantwoordelijk voor de oprichting van de Eindhovense stadsbrouwerij 100Watt. De twee brouwerijen zitten weliswaar allebei in hun eigen stad en verschillende panden maar zijn qua formule nagenoeg hetzelfde. Net als Stadsbrouwerij 013 heeft Stadsbrouwerij 100Watt een proeflokaal aan de brouwerij in de vorm van Café 100Watt.  Omdat de twee stadsbrouwerijen dezelfde oprichters hebben werken ze natuurlijk ook heel nauw samen. In sommige instanties werken ze zelfs zo goed samen dat ze opereren als een eenheid. Een goed voorbeeld hiervan is de naadloze verbinding in onze brouwerij van de maand actie.

Stadsbrouwerij 013 & 100Watt zijn verkrijgbaar bij Bierparadijs en staan deze maand samen in de spotlight als de brouwerij van de maand. Bij de brouwerij van de maand zit natuurlijk een leuke actie!
De promo van de brouwerij van de maand:
Bij aankoop van 8 flessen van 013 of 100watt ontvangt u een gratis glas & bij aankoop van 12 flessen kunt u kiezen uit een gratis 75cl fles van Stadsbrouwerij 013 of 100Watt.

De bieren uit 013’s gamma die je bij ons kan verwachten zijn:
– Non de Jus, Een Tripel met een alcoholgehalte van 8,8%.
– Lumunus, Een IPA met een alcoholgehalte van 8,5%.
– Orchestra of Angels, Een NEIPA met een alcoholgehalte van 6,3%.
– You Trippin, Een Double NEIPA met een alcoholgehalte van 7,5%.
– Euforie 3, Een No Coast IPA met een alcoholgehalte van 6,2%.
– TTTrailblazer, Een Oaked tripel met een alcoholgehalte van 8,5%.
– That’s Life, Een Double NEIPA met een alcoholgehalte van 8,5%.
– 400 Volt, Een Vanilla bourbon Russian imperial stout met een alcoholgehalte van 10%.
– Stof tot Nadenken, Een NEIPA met een alcoholgehalte van 6,5%.
– Zwarte Bliksem, Een Black IPA met een alcoholgehalte van 7,3%.
– 150 Watt, Een Quadrupel met een alcoholgehalte van 10%.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief