Wegens onvoorziene omstandigheden hebben we onze winkel helaas tijdelijk moeten sluiten. Onze Winkel in België blijft gewoon open.

Brouwerij De Poes

16 januari 2022

Het favoriete huisdier van de brouwer? De brouwerij is ernaar vernoemd!

Brouwerij De Poes is ontstaan in 2012. Oprichter Stijn David is opgeleid als bakker en diëtist en besluit in dat jaar zijn passie voor bier te volgen. De voorbereidingen om te gaan starten met Brouwerij De Poes worden zorgvuldig verricht en Brouwerij De Poes ziet in 2014 het levenslicht.

Brouwerij De Poes heeft sinds het begin een heldere missie. De brouwerij wil graag garant staan voor kwalitatieve en hoogstaande bieren. Het belangrijkste is de kwaliteit van ons eindproduct, aldus de brouwerij. Brouwerij De Poes realiseert deze doelstelling door de historische ambacht van het brouwen te laten samensmelten met de hedendaagse know how binnen het brouwersvak.

Bij het realiseren van de bieren van Brouwerij De Poes wordt er telkens gekozen voor grondstoffen van hoge kwaliteit en van lokale bodem. De brouwerij gebruikt lokale mout en gebruiken hop uit de Properingse velden. Brouwerij de Poes kan daarom het logo “Belgische Hop” met trots laten terugkomen op de uitstraling van de verschillende De Poes bieren.

Vandaag de dag worden de bieren van brouwerij De Poes zowel gebrouwen bij Deca Services NV en bij de eigen microbrouwerij op Tieltse bodem. Op beide locaties is het uiteraard Stijn David zelf die de bieren van brouwerij De Poes brouwt.

Dit alles resulteert in mooie complexe bieren van hoge gisting. Wil je ook eens de bieren van brouwerij De Poes proberen? Het mooie gamma dat bestaat uit De Poes Blond, De Poes Houblon, De Poes bruin, De Poes Export en De Poes Speciale Belge is verkrijgbaar bij Bierparadijs.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief