Wij mogen openblijven tijdens de lockdown. Kijk voor onze openingstijden op de contact pagina.

Alcoholvrij bier

03 maart 2021

Een luxe die we tegenwoordig hebben wanneer we geen zin hebben in alcohol, maar wel graag een lekker bier drinken? Een heerlijk glas alcoholvrij speciaalbier is vandaag de dag geen probleem!

De opmars van alcoholvrij speciaalbier heeft de laatste jaren flinke sprongen gemaakt. Toch gaat de geschiedenis van alcoholvrij bier al een eeuw terug. De Amersfoortse brouwerij Phoenix bracht het eerste alcoholvrije bier op de markt genaamd ‘Malto’. Leuk detail van dit eerste alcoholvrije bier is dat het gepromoot werd bij studenten: voor tijdens het studeren! Toch bleef de smaak van alcoholvrije bieren vervolgens decennia lang achter en werd de consument niet vaak enthousiast (understatement). In de jaren 70 begon in Duitsland de verdere ontwikkeling van alcoholvrij bier. In 1972 introduceerde een volkseigen brouwerij ‘AUBI’ : bier voor de automobilist! Hoe het smaakte? Daar zijn de meningen over verdeelt.. In Duitsland bleef de ontwikkeling van alcoholvrij bier doorgaan. In 1979 maakte de bondsrepubliek kennis met Clausthaler. Dit bier kwam ook naar Nederland en zorgde ervoor dat een grote groep bierliefhebbers kennismaakte met alcoholvrij bier. Tegenwoordig drinken we graag af en toe een alcohol vrij bier en heeft ook een speciaalbier brouwerij vaak een alcohol vrij bier in het assortiment.

Bij Bierparadijs vind je daarom een groot aanbod van alcoholvrij bieren. Proef eens een heerlijk verfrissende alcoholvrij pils zoals; Stella Artois 0,0%, Maes 0,0%, Estaminet 0,0%, Jever Fun of Bitburger0,0%. Of kies voor een alcoholvrij/arm speciaalbier zoals; Peak 0,0%, Cornet Oaked Alcohol Free, Viven Nada IPA, Vandestreek Playground of Brothers In Law Pacific IPA. Let bij de aankoop van alcoholvrij bier altijd goed op. Sommige alcoholvrije bieren bevatten wel degelijk een klein beetje alcohol. Men spreekt dan eigenlijk van een alcohol arm bier. Wanneer je een bier mag bestempelen als alcoholvrij bier is per land verschillend. Als je een bier zoekt dat echt geen alcohol bevat is het dus even opletten geblazen. Geluk bij Bierparadijs: de keuze is reuze! Ook in alcoholvrije bieren.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief